KCJ004 Language 1 (English) Part 4

School of Business Administration in Karvina
Summer 2007
Extent and Intensity
0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Ing. Pavel Brunda (seminar tutor)
PhDr. Krystyna Heinz (seminar tutor)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Emil Horký, PhD. (seminar tutor)
Mgr. Marcela Neničková (seminar tutor)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 36 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět vychází z úrovně intermediate anglického odborného jazyka zaměřeného hlavně na sféru ekonomie a obchodu a navazuje v dané odbornosti na úrovni upper-intermediate. Studenti prohloubí a upevní své dosavadní znalosti, a to hlavně v oblasti obchodní komunikace, ale i v oblasti písemných projevů či administrativních záležitostí. Po úspěšném složení předmětu bude student schopen pokračovat v přípravě odborných částí zaměřených na ekonomii, management, marketing a finance. Seznámit studenty se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1 How much is enough?
    2 Education
    3 Getting it right
    4 Food and hospitality
    5 Looking ahead

    Obsah předmětu:
    1. How much is enough?
    Expressing quantity, Time clauses
    Explaining statistics, Giving presentations
    2. Education
    Passives review, have / get sth done
    Giving and getting explanations, Clarifying and paraphrasing, Explaining stages in a process, Interviews
    3. Getting it right
    Conditionals review
    Apologising, Meetings
    4. Food and hospitality
    Permission, possibility, necessity, obligation in present and past
    Invitations and arrangements, Offers, requests and suggestions, Hospitality
    5. Looking ahead
    Future Continuous, Future Perfect, and will
    Concluding a conversation, Thanking, Wishing someone well, Discussing ethical issues

    V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média. Studenti pracují s anglickými internetovými stránkami při vyhledávání textů do výuky. K dispozici jim jsou stránky katedry cizích jazyků www.opf.slu.cz/kcj, na kterých se nacházejí podrobnější informace k danému předmětu a úkoly pro práci s internetem. Mají možnost využít slovníky na internetu např. www.seznam.cz, nebo www.translator.cz.
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 1991, Summer 1992, Summer 1993, Summer 1994, Summer 1995, Summer 1996, Summer 1997, Summer 1998, Summer 1999, Summer 2000, Summer 2001, Summer 2002, Summer 2003, Summer 2004, Summer 2005, Summer 2006, Summer 2008.
  • Enrolment Statistics (Summer 2007, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2007/KCJ004