FPF:KLJAGJ11 Anglický jazyk I - pokročilí - Informace o předmětu
KLJAGJ11 Anglický jazyk I - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2013
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
- Garance
- PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem cizího jazyka je vybavit posluchače jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k efektivní práci v lázeňství a turismu. Obsahem prvního semestru je zopakování a prohloubení dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka v kombinaci s intenzivním nácvikem čtyř jazykových dovedností v komunikativním kontextu. Studenti budou seznámeni se systémem jazyka v jeho běžném užívání s aplikací zajímavých textů pro poslech a čtení, dále se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Úkolem je vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak správnosti. Současně budou studenti vybaveni znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti hotelnictví a gastronomie a vybranými odbornými tématy.
- Osnova
- 1. Tourism industry
2. Basic tourism terms
3. The characteristics of the tourist
4. The milestones of tourism development
5. Tourism at present
6. New trends in tourism, reasons of growth
7. Positive and negative effects of tourism
8. Adjectival tourism
9. Present Simple, Present states and actions, Present Passive, Multi-word verbs
10. Past Simple; Past Continuous, Past Simple active and passive,
11. Past Perfect; Prepositions
12. Present Perfect Simple and Continuous
- 1. Tourism industry
- Literatura
- doporučená literatura
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
- HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
- FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
- KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
- KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2013, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2013/KLJAGJ11