KCJ366 French for Hotels and Tourism - Part 6

School of Business Administration in Karvina
Summer 2008
Extent and Intensity
0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - B 1.2 středně pokročilí Prohlubování slovní zásoby a vědomostí v oblasti reálií frankofonních zemí. Pozornost bude věnována i nadále procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. La France
    2. La Belgique
    3. Le Luxembourg
    4. La Suisse
    5. Monaco
    6. Le Canada
    7. Le Quebec
    8. La francophonie
    Obsah předmětu:
    1. La France; fiche officielle, géographie, population, langue, économie, vie politique et administrative, division administrative (rég /transport, espaces verts, quartiers et curiosités touristiques, musées, ) Marseillaise
    2. La Belgique; fiche officielle, géographie, population, langues, économie, vie politique et administrative, économie, gastronomie, histoire, culture et vie intellectuelle, curiosités touristiques
    3. Le Luxembourg; fiche officielle, géographie, population, vie politique, histoire, Luxembourg - ville
    4. La Suisse; fiche officielle, géographie, population, vie politique, histoire, économie, La Suisse romande
    5. Monaco; fiche fiche , géographie, population, vie politique, histoire, activités culturelles et internationales
    6. Canada; fiche officielle, géographie, population, histoire, vie politique, économie, culture;
    7. Le Quebec; fiche officielle, vie politique, histoire, éducation et schéma du systeme scolaire québécois, Québec et Montréal, spécialité culinaire québécoise
    8. Francophonie

    V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média.
    Posluchači mohou pracovat s texty Evropské unie na internetu a rovněž mají možnost
    využívat slovníky na internetu: http://slovnik.najdi.to nebo www.translator.cz.
Literature
    required literature
  • ČEPČÁNYOVÁ, J. Reálie frankofonních zemí. Plzeň: Fraus, 1999. ISBN 80-85784-27-0. info
    recommended literature
  • WALTEROVÁ, H. Francouzština známá i neznámá. info
  • SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
  • LAFFONT, R. Paris. 1988. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
General note: původní hodnocení: souborná zkouška.
The course is also listed under the following terms Summer 1991, Summer 1992, Summer 1993, Summer 1994, Summer 1995, Summer 1996, Summer 1997, Summer 1998, Summer 1999, Summer 2000, Summer 2001, Summer 2002, Summer 2003, Summer 2004, Summer 2005, Summer 2006, Summer 2007.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2008/KCJ366