KCRCPCK Operation in Travel Agency

School of Business Administration in Karvina
Summer 2010
Extent and Intensity
8/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Jiří Poláček (lecturer)
Ing. Jiří Poláček (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Milan Němčanský
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Základem předmětu je aplikace teoretických znalostí z odborných předmětů pro praxi cestovních kanceláří. Studenti projdou fiktivní prací cestovní kanceláře od jejího založení, marketingového plánu činnosti, přes její činnost, spolupráci s dodavateli služeb, komunikaci s klientelou, práci s průvodci i vztahy s touroperátory a prodejními agenturami až k uzavření cestovní kanceláře. Obsahem přednášek předmětu je seznámení studentů s využitím analýzy v řízení podniku cestovního ruchu. Předmětem zkoumání bude uplatnění ceny a typy kalkulací služeb v cestovním ruchu.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Organizace a řízení cestovní kanceláře.
    2. Výzkum trhu v cestovní kanceláři. Příprava produktu.
    3. Analytické metody cenové strategie v cestovním ruchu.
    4. Cena produktu cestovní kanceláře.
    5. Kalkulace služeb cestovního ruchu.
    6. Prodej.
    7. Funkce průvodce v cestovní kanceláři.
    8. Psychologické aspekty realizace produktu.
    9. Vyhodnocení a vyúčtování akce.
    10. Vyhodnocení a plán rozvoje CK.
    11. Touroperátorská činnost a práce prodejní agentury.
    12. Ukončení činnosti cestovní kanceláře.
Literature
    required literature
  • NĚMČANSKÝ, M.,. Analýza a kalkulace v cestovním ruchu. Karviná: OPF SU, 2001. ISBN 80-7248-094-4. info
  • KOLEKTÍV. Služby a cestovný ruch. Súvislosti, špecifiká, cesta rozvoja. Bratislava: SPRINT, 2001. ISBN 80-88848-78-4. info
  • ČERTÍK, M. a kolektiv. Cestovní ruch. Vývoj,organizace a řízení. Praha: OFF, 2000. ISBN 80-238-6275-8. info
  • ORIEŠKA, J. Metodika činnosti průvodce cestovního ruchu. Praha: Idea Servis, 1999. info
  • GÚČIK, M., PATÚŠ, P. Cena a cenová politika v hotelierstve a pohostinstve. B. Bystrica: EF UMB, 1997. ISBN 80-967649-2-6. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Management cestovního ruchu. Karviná: OPF SU, 1995. ISBN 80-85879-18-2. info
  • KUNEŠOVÁ, E., NEDVĚDOVÁ, A. Technika cestovního ruchu. Praha: Grada, 1992. ISBN 80-85623-32-3. info
  • ORIEŠKA, J. Technika cestovního ruchu. Praha: IdealServis, 1991. ISBN 80-900880-6-6. info
    recommended literature
  • Večerková,H., Kiss, J. Abeceda piva. Edice ČsT, 2007. ISBN 987-80-85005-86-8. info
  • OBŮRKOVÁ, E. Kongresová turistika na Jižní Moravě. Brno: Jihomoravský kraj, 2006. ISBN 80-239-7513-7. info
  • Pehle, T. Lexikon aperitivy a digestivy. Rebo Produktion, 2006. ISBN 80-7234-505-2. info
  • Kelblová, M. Lexikon nápojů. Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1463-9. info
  • GASNIER, V. Nápoje. Slovart, 2006. ISBN 80-7209-839-X. info
  • FIALKOVÁ, B. Enologie a odborná degustace. Praha: VŠH, 2005. ISBN 80-86578-53-4. info
  • RAŠI, Š. Marketing podniku cestovného ruchu. B.Bystrica: EF UMB, 2003. ISBN 80-8055-842-6. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Odvětví cestovního ruchu. Vybrane kapitoly 1 a 2. Karviná: OPF SU, 1999. ISBN 80-7248-034-0. info
  • MELICHÁREK, M. Řešení modelových situací v cestovním ruchu. Praha: Idea Servis, 1999. ISBN 80-901462-2-8. info
  • ORIEŠKA, J. Služby cestovného ruchu. B. Bystrica:EF UMB, 1998. ISBN 80-8055-110-3. info
  • KASPAR, C. Úvod do manažmentu cestovného ruchu. B. Bystrica: EF UMB, 1995. ISBN 80-901166-3-9. info
  • KASPAR, C. Základy cestovného ruchu. B. Bystrica: EF UMB, 1995. ISBN 80-901166-5-5. info
  • BAKALÁŘ, E., KOPSKÝ, V. I dospělí si mohou hrát. Praha: MF, 1990. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2010/KCRCPCK